Mandriva Linux 2011 Beta1 - pe servere

cgherman's picture

Acum am vazut ca se propaga pe serverele FTP imaginile ISO la Mandriva Linux 2011 Beta 1. De pe pagina dedicata ce se afla pe wiki MAndriva aflam care sunt noutatile:
- s-a inclus un utilitar pentru transferarea imaginii pe un stick USB
- vor exista doua imagini ISO - cu aplicatii free - in varianta livecd.
- KDE este la versiunea 4.6.1
- s-a inclus decoratiunile QtCurve
- rpm-5.3.9-0.20110303.2
- systemd-20
- bash 4.2
- firefox-4.0-0.rc1.1
- mozilla-thunderbird-3.1.9
- texlive-20110312

Detalii: http://wiki.mandriva.com/en/2011_Beta1

Download: ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/devel/iso/2011/
http://distrib-coffee.ipsl.jussieu.fr/pub/linux/MandrivaLinux/devel/iso/...

Comments

N3o's picture

Frumusel, momentan n-am apucat sa testez asa bine, Strigi macina ca o moara stricata fisierele pentru ca e activ implicit la pornire inclusiv in Live mode. Le-am tras un bugreport cu privire la asta, sper sa il dezactiveze by default.

P.S.:

Avand installerul One acum, nu mai avem optiunea de a alege ce pachete vrem sau nu vrem sa se instaleze pe langa cele de baza... (un micut minus de la mine pt asta)

De asemenea rascolind prin MCC am dat de ceva sectiune "Extended Maintenance" (Mentenanta Extinsa :P) prin care contra-cost utilizatorul poate beneficia de inca 18 luni de updates pe langa life-cycleul normal (18 luni) Vad ca acest lucru era disponibil de ceva vreme insa nu era prin MCC inclus ci doar pe site... (un micut plus pentru asta, poate mai fac si ei un ban..)

symbianflo's picture

bine copilu' dar poate ne linkui unde raportezi goanga ta ca sa ti-o votam ( eventual).....

PS:
@Piratule
cum s-ar traduce in mod decent LINK fara sa-si piarda semnificatia in contextul asta? "Legatura" nu mi se pare chiar deloc fericit....
ms fain dau o bere.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

N3o's picture

Symbianflo ai legatura catre goanga!

piratu's picture

Deci vroiai să spui „bine copilu' dar poate ne indici și nouă adresa unde raportezi eroarea ca să ți-o votăm (eventual).....”

Deși termenul consacrat pentru „link” este legătură. Poate sună un pic țărănește pentru unii, dar pentru moment asta este :)

Totuși remarc cu plăcere că te-ai prins de faptul că traducerea trebuie să facă în funcție de context (să redea sensul frazei inițiale) și nu cuvînt cu cuvînt ;)


Coordonator Mageia Linux România

mda, instalat pe un hdd separat , pppoe-ul de la rds n-a vrut sa imi mearga decat cand am debifat optiunea ca network connections(ala de langa ceas) sa numai faca managementul retelei, ca si la alte mandrive imi ia ca placa de sunet cea de la placa video(hdmi) in loc de audigy-ul separat pe care il am, din start efectele desktop 3d sunt debifate(la alpha se busea cu ele bifate) , mi-a recunoscut din prima tableta wacom(nu cu toate butoanele), imprimanta n-a descoperito din prima(a trebuit eu sa ii spun sa instaleze cups), ca si la alte mandrive nu stie sa faca downclock dinamic la frecventa de la proc(amd), nu imi place ca numai am gasca de optiuni la instalare(pt incepatori e f bine), pare la fel de stabil ca 2010.2, in mare e f ok pt un beta...mai butonez la ea